İZMİR / BUCA - Buca Umurbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Aile Eğitimi Kitap Seti; alanında uzman 80'den fazla akademisyen ve eğitimcinin uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı, toplam 53 kitaptan ve yaklaşık 500 videodan oluşan bir yardımcı kaynak kitap setidir.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi. Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Klavuzu ulaşmak için tıklayınız.

Ekm

5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında planlanan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, Yeşilay Genel Merkezinde başladı. Çalıştaya Millî Eğitim Bakanlığı yöneticileri, millî eğitim uzmanları,  rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, akademisyenler ve ilgili kamu kurumlarından temsilciler katılıyor.

Eyl

İlgi yönetmelik gereği, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca 2023-2024 eğitim öğretim yılında genel hedef olarak "Psikolojik sağlamlık", İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu tarafından ise yerel hedef olarak "Sınır Koyma" hedefi belirlenmiştir.

Ağu

"Engelli Mültecilerin Koruma ve Sosyal Hizmetlere Erişimlerinin Artırılması Projesi"  nin kapanış ve devir çalıştayına katıldık.

Nis

BUCA MESLEK LİSELERİ TANITIM KİTAPÇIĞI

Google Form Risk Haritaları

Eyl

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan "rehberlik hizmetlerinin ihtiyaçlara yönelik olarak yeniden yapılandırılması" hedefi doğrultusunda okul öncesinden ortaöğretimin sonuna kadar her sınıf düzeyine yönelik olarak hazırlanan Sınıf Rehberlik Programı yayımlanmıştır.  Sınıf Rehberlik Programına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıdan dosyayı indirebilirsiniz.

Ock

Buca´da görev yapan Travma ve Krize Müdahale Ekip üyelerine yönelik Psikolojik İlk Yardım ve Psikososyal Müdahale konulu atölye calısmasi 9 Ocak 2019 tarihinde Buca Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda Psikolog Nevin Küçük tarafından verilmeye başlanmıştır.

BİLSEM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ