İZMİR / BUCA - Buca Umurbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ock

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi İlçe Müdürümüz Hüseyin GÜNEŞ başkanlığında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Buca İlçesi 1. dönem değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ock

Öfke ve Stres Yönetimi Semineri Çalışması

Ara

Kadına Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı

Ara

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımı ile 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk Mesleki Paylaşım Toplantısı düzenlendi.

Haz

Genel Müdürlüğümüzce Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda rehberlik hizmetleri paydaşları arasında daha etkin ve hızlı bir iletişimin sağlanması, sunulan rehberlik hizmetlerinin etkililiğinin artırılması, rehberlik hizmetleri çalışmalarının daha sistematik bir şekilde yapılandırılması ve geleceğe yönelik etkin rehberlik hizmetleri politikaları üretilebilmesi amacıyla geliştirilen e-Rehberlik Modülü 10.06.2019 tarihinde kullanıcıların sistemi tanımaları ve hizmetiçi eğitimlerde kullanılması amacıyla açılmış olup, modülün kullanımı konusunda yardımcı olması için hazırlanan e-Rehberlik Modülü Kullanma Kılavuzu yayımlanmıştır.

Nis

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde 15/04/2019-19/04/2019 tarihlerinde gerçekleştirilen "Aile Danışmanlığı Farkındalık Kursu" hizmetiçi eğitim faaliyeti Psikolojik Danışman Tolga Nasuh ARAN tarafınca kurumumuzda verildi.

Nis

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak Planlanan  "SANAT TERAPİSİ"  atölye çalışmamız 02.04.2019 tarihinde Uzman Psikolojik Danışman

Zahit HARMANLI tarafından verilmeye başlamıştır.

Nis

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak Planlanan ´´Güvenli Bağlanma ve Doğum Travmaları´´ semineri 15.04.2019 tarihinde Psikolojik Danışman Gülçin ZOROĞLU ERSOY tarafından Buca Ram Travma Ekibi’ne verilmiştir.

Nis

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezince yapılması planlanan "Bireysel ve Grupla Danışma Yöntemleri Kursu" 25.03.2019-29.03.2019 tarihlerinde Çakabey İmam Hatip Ortaokkulunda gerçekleştirilmiştir.

´´YAŞAM KOÇLUĞU FARKINDALIK KURSU´´ HİZMET İÇİ EĞİTİM FAALİYETİ

Kurumumuz Buca Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik birimi tarafından düzenlenen ´´YAŞAM KOÇLUĞU FARKINDALIK KURSU´´  Hizmet içi eğitim faaliyeti Buca Rehberlik Ve Araştırma Merkezinde 25.03.2019 ve  29.03.2019 tarifleri arasında Psikolojik Danışman Ebru ARIBAŞAK tarafından verilmiştir.

Mrt

Rehberlik servisi ve okul psikolojik danışmanı olmayan 80. Yıl Betontaş İlkokuluna "İYİ DOKUNMA KÖTÜ DOKUNMA" konulu seminer verildi.

Mrt

Rehberlik servisi ve okul psikolojik danışmanı olmayan 80. Yıl Betontaş İlkokuluna "Güvenli İnternet Kullanımı ve Bağımlılığı" konulu seminer verildi.